Dr. Simon Péter gépészmérnök, író
   
Dr. Simon Péter A kékesdi hívek ügyét, az ezer akadályon át is sikerre vitt templomépítés gondolatát kezdettől fogva a "segítségem csupán egy csepp az óceán vizében..." elv alapján vállaltam.

Bármely elavultnak hangzik is tapintható anyagi javak reklámjához szoktatott fülünknek, ez a szikraként kigyúló és becsületes katolikus hívők sokaságától támogatott, lassan teljesen elkészülő gyönyörű templom Földünk ezen a kis pontján, Kékesden is ugyanolyan létesítmény lesz, mint akár Rómában a kiválasztott apostol /névadóm/ világhírü temploma. Ez is összeköti - mint nagyszerü elődje Rómában - a közös imádsággal és a legszentebb áldozat bemutatásával az Eget a Földdel.
Ez a "telefonvonal" csúcsidőben is ingyenes, és foglaltat se jelez, hiszen maga az Úr fogadja a hívást a túlsó oldalon....! A templom az a szent hely , ahol valóban kevés szó esik kézzelfogható dolgokról.
A balga ember addig markolássza a homokot, amíg az utolsó szem is kihullik a kezéből. Ezzel szemben ugyanakkor pontosan ez az az áldott környezet, ahonnét elesettségben is rendszeresen, közös akarattal lehet a Teremtőhöz fohászkodni, és ahová az isteni kegyelem, a megnyugtató, békés jóság sugárzik vissza a benne Hozzá fohászkodókra...!

Dr. Simon Péter

 

Vissza

Bevezető

Hírek, újdonságok

Galéria

Információ az alapítványról, elérhetőségek