Uzsaliné dr. Pécsi Rita a Pécsi Bazilika Bárdos Kórusának karnagya
   
Uzsaliné dr. Pécsi Rita

"Aki szeret,énekel"- tanítja Szt.Ágoston.Szeretjük ezt az ügyet, tehát énekelünk.

* Apai ágon Kékesdről származik a családunk- ez a hivatalos kötődésünk a faluhoz.

* Kórusunk szolgálatra szegődött- Istenszolgálatra, elsősorban a liturgiában és egymás örömteli segítségére. Sokféle jó ügyet igyekeztünk már támogatni énekléssel, imádsággal és ahogyan tudtuk.- Ez az állapotbeli kötődésünk.

* Szt. Mihálynak, a küzdők védelmezőjének segítségére már több élethelyzetünkben nagy szükségünk volt. Örömmel tanuskodunk hűségéről ilyen formában is-, ez a hitbéli kötődésünk.

Megtiszteltetés számunkra, hogy többször is jelen lehettünk a kékesdi templom épülése során. Már az alapkő letételénél éreztük, ez egy olyan különlegesen nagy erejű kezdeményezés, hogy el kell kezdenünk gyakorolni a felszentelés nagy ünnepére.

Majdnem örülünk azonban annak, hogy sok állomása volt/lesz a heroikus gyűjtőmunkának, mert a koncerteken, előadói esteken olyan nagyszerű művészEMBEREKKEL ismerkedhettünk meg, akikkel egyébként nem találkozhattunk volna.- Ez a " ráadás", no meg

az a ragyogó példa, amiből lehetetlennek látszó feladatainkhoz erőt meríthetünk. Pénz, intézményi támogató háttér, hivatali tekintély nélkül,sőt mindezekkel szemben érdemes elindulni, remélni, tenni, a Gondviselés erősebb és hatalmasabb az akadályoknál

 

 

Vissza

 

 

 

 

 

 

Bevezető

Hírek, újdonságok

Galéria

Információ az alapítványról, elérhetőségek